Solen kom fram igen!

Onsdag, pust! Fullbokad vecka, hitills har jag flängt och fart varje dag, i måndags så var jag med Ebba, i går så jobbade jag med prodjektarbetet med Lollo och sen så blev det film med Becca och Thomas, idag så har jag stoppat in en barndödarstav i armen. Jag fick först gå dit vid 11 och ta på bedövning sen skulle jag vänta i 2timmar innan de skulle stoppa in staven. Då gymmade jag (vilket var ganska roligt med en bedövad arm), sen så tog jag en kaffe på donken med Jorge. Efter 2timmar var det tillbaka till ungdomsmotagningen för att köra in skiten. Det gick jätte bra och jag fick i hålla hand med sköterskan. :)
Nu har jag skrivit klart mitt arbete inom olycksfallsvård om synskador, skönt att ha fått lite plugg gjort.
Förhoppningsvis beroende på vädret så blir det en mysig kväll på rövarberget ikväll, en vattenpipa skulle inte sitta fel heller.
Så här kan det gå när man leker i photoshop, ja juste.

Lediga dagar och skål

Min första lediga dag i torsdags spenderade jag hemma hos Carro med min syster som kom hem över helgen. Under kvällen blev det grilla, bubbelbad, dans och alkohol. En lyckad kväll!
I fredags så var det hemvändar fest på mobergs, det var fint med drag när jag och Carro öste på dansgolvet, det gillar jag starkt.
Igår lördags så var jag ute på piren, fullt med folk och härligt umgänge, då kan det inte bli bättre!
Idag så har jag och Carro suttit hela dagen och tittat på True blood, mycket mycket bra!
Nu ska jag äntligen sova ut!
Peace & god natt
Jag och Carro

Sommarblond!

Efter lååååååång väntan så har jag bytt hårfärg igen!
Har haft samma färg sen innan jul någon gång det är något typ av rekord för mig
Nu är det blond till sommaren som gäller.
Ser ut som rödluvan på bilden men det gillar jag, bara inte vargen kommer...

Studentskiva med Ozzy

Var på studentskiva i måndags, temat var min idol så jag tog på mig de rundabrillorna och var the awsome Ozzy!
Riktigt rolig kväll!

Here for you - Ozzy Osbourne

You're my religion
you're my reason to live
You are the heaven in my hell

Efter sommaren så ska jag tatuera mig, det kommer bli nånting liknande som bilden ovanför. Texten är från Ozzys låt Here for you. Det på bilden har syrran skrivit med spritpenna bara för att jag ville se lite grann hur det skulle se ut, men texten på tatueringen ska vara större och i skrivstil. Men så ser planen ut i alla fall, kan knappt vänta! Jag drömmer typ varje natt att jag tatuerar mig, haha!

Sherlock holmes

Faaaaaan va jag älskar när jag hittar bra filmer, jag trodde att det var slut på dem ett tag! Jag blir sprallig av Sherlock holmes, så jäkla grym!

Mama, I'm comin home

Varför gör du det om och om igen?


Onsdag

Halva veckan avklarad, den har varit si sådär. I måndags så var jag hemma och pluggade som en galning, på kvällen så hade jag lydnadsprov inför agilitykursen med Alfons, det gick hur bra som helst! Min lilla kille fick fullt poäng! :)
Igår så hade jag muntliga nationellaproven i svenska. Här är mitt tal:

Första gången du ser något, ett föremål, en människa, ett umgänge eller kanske ett tv program så får du en uppfattning av det du ser. Men väldigt ofta så har du redan en viss uppfattning utav det du ser, du har kanske hört om det, du har kanske läst om det, kanske har någon kompis pratat om det förut med dig. Det vad vi kallar för förutfattade meningar eller halo effekten. Det jag tänkte lyfta upp i mitt tal är hur vi människor ofta tycker och tänker om olika klädstilar och hur vi tror att de är på ett visst sätt. Kläder och utsmyckning är ett sätt för en person att uttrycka sig och berätta med ögon vad den tycker är snyggt och även beskriva utan ord sin personlighet. En klädstil kan även användas för att hitta en gemenskap och vänner,

Att vara någon är viktigt, att vara någon som du vill vara är viktigare. Om du har turen att få vara dig själv och även hitta en gemenskap i detta så har du väldig tur. Att få tillhöra, att få känna att man passar in är något som är viktigt. Man vet kanske inte alltid vilken stil man vill ha, vilken grupp man vill tillhöra och vilket sätt man vill vara på, men genom att testa sig fram i livet och känna efter så kan du tillsist hitta en gemenskap i samhället där du känner att du passar in. Under tonåren så testar de flesta många olika stilar och personligheter innan de hittar en som passar, det är inte alltid lätt att veta vem man vill vara som ung. Det jag tycker är det viktigaste, det är att man ska acceptera alla olika stilar, bara för att det är en person som har en stil du aldrig skulle kunna ha så betyder inte det att det är något fel på den stilen. Det är ofta som det blir konflikter mellan olika stilar, vissa klädstilar blir mer nertryckta än andra och vissa blir mer upplyfta. Skillnaden mellan stilarna kan vara färgen, kulturen bakom stilen, kostnaden. För vissa personer så är det otroligt viktigt att bara ha märkeskläder på sig, för andra så är det viktigaste att kläderna är bekväma, inget av det är fel.

Jag vill prata lite om olika stilar som ofta blir missuppfattade och ofta har fördomar emot sig.
Den första stilen jag vill nämna som förmodligen är den vanligaste stilen att ha fördomar emot är emostilen. Vi ser en bild här i häftet som heter ’’olika stilar’’ tagen av Bertil Ericson.  Här ser man exempel på den stilen. När man hör folk prata om emostilen så är orden rakblad och skärsår oftast det första som kommer upp, att döma en hel klädstil till ha självskadebeteende är helt sjukt. Bara för att du klär dig i rosa och svart så betyder det inte att du är deprimerad. Emostilen är en musik gener som ursprungligen kommer ifrån punken. Att du gillar en viss typ av musik och klä sig efter den stilen är någon som jag inte tycker är konstigt alls. Det leder mig in på den andra klädstilen, Gothic stilen.  Det som folk oftast tror om den stilen är att man antingen är satanist eller prostituerad. Det är samma sak där, bara för att man gillar en viss musikstil så dyrkar man djävulen.
En helt annan stil som jag tänkte nämna är hip-hop stilen. Jag har en kompis som en gång blev stannad av polisen när han gick hem från en fest en fredagskväll, just för att han har den stilen. Han hade på sig en stor tjocktröja och stora hängande byxor och polisen förklarade för honom att de stannade honom för att hans kläder oftast är inblandade i droger och vandalism. Att säga att du sysslar med olagligheter bara för att du har en viss typ av kläder, det är något som kan skapa ett riktigt problem. Att man ska behöva bli stannad av polisen för att du har funnit din plats i samhället, funnit din gemenskap, det är sorgligt tycker jag.

Det jag vill komma fram till när jag pratar om de här olika stilarna och vad de oftast skickar för signaler är att man aldrig ska dra alla över en kant. Har man en stil som man trivs i ska man vara lycklig, vill man klä sig så att man syns, så att man känner att man blir märkt så är det inget att trycka ner på. Vill du ha en stil som kanske inte märks så mycket men du känner dig trygg och accepterad i den, så är det också bra. Men att konflikter ska behöva uppkomma emellan de olika stilarna tycker jag är fel.

Jag har vänner ifrån alla olika stilar och jag är inte vänner med dem för hur de ser ut utan för vad jag tycker om dem, jag tycker inte att utseendet ska spela så stor roll.

Idag så hade jag prov i olycksfallsvård. Det gick åt helvetet, haha jag har aldrig svarat så pinsamma svar. Beskriv hur ett hjärta ser ut: En vänster och en höger kammare, omgiven av muskler...
Haha i vanliga fall så kan jag det där ganska bra men idag så var jag helt lost!

Imorgon väntar ett skriftligt nationelltprov mellan 9.00- 15.00! Blääää!
Måste plugga nu och kanske hinna med en film!

Peace

 


And i think to myself, what a wonderful world!

Hur skulle man överleva vardagen utan er?

Studentskiva

Så här såg det ut när vi laddade inför våran studentskiva! Tema filmkaraktärer och jag är som man kanske ser var Kim Possible! Det var en riktigt trevlig kväll,
kommer sakna klassen nu när det snart är över!

Why is everything so damn complicated?!

Var livet enklare förr i tiden? På den tiden när allting var svart/vitt då måste det varit enkelt att leva, då fick du en plan för livet redan som liten. Då sa folk gör så, klä dig så, bo där, var vän med den, knulla med den, gift dig med den osv. Önskar jag hade någon som skulle kunna stå och säga åt mig vad jag ska göra, det vore väl ett roligt liv, eller vad säger ni?
Slippa tänka själv, inte behöva ha en fri vilja, inte behöva göra några val, bara flyta med i vardagen och göra det som förväntas av en. Man skulle aldrig bryta en regel eller en norm, allting man gjorde skulle vara perfekt. Tänk att få vara en perfekt människa, alla skulle älska dig, ingen skulle någonsin klaga på en för man var alla till lags!


Vem fan vill vara perfekt? Inte fan vill jag det ialla fall!


Dancing in the street

If You Wanna Make The World A Better Place
Take A Look At Yourself, And then Make A Change

What's it gonna be?

She who looks back, and she looks away

Kung fu fighting

Träna träna träna, jag missbrukar motion och svett.. Är det inte gymmet är det zumba, om det inte är zumba är det promenad eller något annat! Flera gånger om dan! Sen jag bestämde mig för att vara Kim Possible med magtröja på student skivan som är imorgon (!!!!) så har jag tränat som en galning! Av någon konstig anledning har det varit den bästa motivationen i mitt liv, haha det borde vara studentskiva oftare! Men det har gett resultat, det negativa är att alla mina byxor har blivit för stora... Men jag kan leva med det!
Har legat hemma med stressmage hela veckan, för er som inte har haft det... Var lyckliga! Jag känner på mig att magvärken inte är över än på länge, kommer nog inte kunna andas igen förens efter studenten! Men jag bearbetar det sakta men säkert.
Ikväll ska jag ta det lugnt sova i tid och bara....
Tagga tagga tagga imorgon är det Paarteeey!

Understanding and Forgiveness

Du kan inte föreställa dig hur tacksam jag är, du är en sann vän


Fredag

Peter Siepen i rödglansig ssupermandräkt är vårens höjdpunkt. Jag har blivit kristen, ickerökande, oskulds nykterist. Min förebild Rebecca anser att min framtid lutar åt höger. Jag vill ha toast.
skål och Peace

RSS 2.0